Notice: Constant html_javascript_convert_error_invvar already defined in /home/davtal/domains/davtalabin.com/public_html/modules/mod_typewriterticker/mod_typewriterticker.php on line 342
یکشنبه, 16 اردیبهشت 1403

معرفی داوطلبان انتخابات

داوطلبان انتخابات مجلس و شوراها.

تبلیغات شما


Notice: Undefined variable: customartmod_css in /home/davtal/domains/davtalabin.com/public_html/modules/mod_articlemod/tmpl/default.php on line 10
   اخبار انتخابات : آرشیو اخبار
محمد رضا عارف نامزد احتمالی ریاست جمهوری مشاهده در قالب PDF چاپ فرستادن به ایمیل
دوشنبه, 21 اسفند 1391 ساعت 13:48 بازدیدها:2558 مرتبه

نامزد احتمالی ریاست جمهوری در نشست سالانه انجمن های علمی کشور در دانشگاه امیر کبیر
محمدرضا عارف: دچار خودسانسوری علمی هستیم

خبرگزاری فارس: نامزد احتمالی انتخابات ریاست‌جمهوری با بیان اینکه پژوهشگر باید احساس آزادی کامل کند، گفت: متاسفانه در بخش علم با پدیده خودسانسوری مواجه هستیم.

به گزارش حوزه احزاب خبرگزاری فارس، محمد‌رضا عارف عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام و معاون اول دولت اصلاحات در نشست سالانه انجمن های علمی کشور که در دانشگاه صنعتی امیر کبیر برگزار شد، با بیان اینکه سیاستگذاران علم و فنآوری کشور باید با طراحی نظام جامع نوآوری، تدابیری بیندیشند، اظهار داشت: تولید علم در کشور باید به فناوری و صنعت  منجر شود و کشور در این مسیر بتواند به دانش فنی، اشتغال، ارزش افزوده، صنعت برتر و در یک کلام به ثروت ملی دست یابد.
 وی افزود: :امروزه علیرغم پیشرفت در تولید علم و احراز جایگاه مناسب در سطح جهانی، ازشاخص‌های فناوری در رتبه بندی‌های جهانی، با کشورهای رقیب فاصله زیادی داریم و با این فاصله، اهداف سند چشم انداز ایران 1404 به ویژه احراز جایگاه نخست علمی و فنآوری در منطقه به موقع محقق نمی‌شود.

رییس بنیاد پیشبرد علم و فنآوری در ایران با اعلام این نکته که انجمن‌های علمی به عنوان واسط میان دانشگاه و صنعت از نقش و جایگاه مهمی در راستای بهبود و ارتقاء شاخص های فنآورانه برخوردار هستند، تصریح کرد: انجمن های علمی برای مشارکت فعال در این فرایند مهم، رسیدن به بالندگی ملی می باید از سطح نیازهای اولیه خارج شده و شرایط برای رسیدن به سطح خود شکوفایی برای آنان فراهم شود.

به گفته رئیس گروه علوم مهندسی فرهنگستان علوم، انجمن‌های علمی برای اینکه بتوانند به وظیفه خود عمل کنند باید آزادی علمی داشته باشند.

عارف با بیان اینکه پژوهشگر باید احساس آزادی کامل کند ،گفت: متاسفانه در بخش علم با پدیده خود سانسوری مواجه هستیم که بدترین جفا در حق دانشمندان و محققان است؛ ملاحظات حاشیه ای مجال رشد برای زمینه‌های علمی را نمی دهد و باید انجمن‌ها جسارت و شجاعت علمی از خودشان نشان دهند.

وی در ادامه با اشاره به جایگاه انجمن‌های علمی تاکید کرد: جایگاهی که انجمن‌های علمی باید داشته باشند، رابط بودن فعال و ارزشمند در حلقه اتصال جوامع دانشگاهی، بخش صنعت و کشاوری و خدمات است و استحکام این حلقه باعث ترویج دانش و فناوری و تبدیل آن به ثروت در کشور می‌شود.

رئیس انجمن شبکه‌های هوشمند انرژی کشور، استقلال سازمانی را از جمله ویژگی‌های انجمن‌های علمی دانست و گفت: هیچ مقام و مسئولی حق دخالت در اساسنامه انجمن علمی را نباید داشته باشد و اینکه همه اساسنامه‌ها را همانند هم کنند، مانند هم قد کردن همه انسان‌ها است و از این رو هیچ راهی جز استقلال سازمانی انجمن‌ها برای دستیابی به جایگاه اول در منطقه نیست.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی تاکید کرد: نهادهای نظارتی باید بر اجرای دقیق اساسنامه انجمن‌های علمی نظارت کنند و نباید هیچگونه حق دخالت یا دخل و تصرف در اساسنامه انجمن‌ها و یا تصمیمات مجامع عمومی انجمن ها داشته باشند و ملاک عمل انجمن‌ها باید اساسنامه آنها در چارچوب مصوبات قانونی شورای عالی انقلاب فرهنگی و یا مجلس شورای اسلامی باشد.

عارف استقلال مالی انجمن‌های علمی را از دیگر ویژگی‌های ضروری آنان برشمرد و افزود: انجمن‌های علمی باید از نظر فضای استقرار فیزیکی و نیز حداقل‌های مالی مورد حمایت جدی قرار گیرند و هزینه اولیه آنها به صورت کمک از سوی دولت تامین شود تا دغدغه اصلی مسئولین انجمن‌ها،اجرا اساسنامه و تلاش جهت ارتقا علم و فناوری باشد.

به گفته وی سهم انجمن‌ها در تحقق نقشه جامع علمی کشور سهم بی‌بدیلی است و با سازو کارهای لازم انجمن‌ها باید در عملیاتی کردن این سند مهم همکاری کنند.

معاون اول دولت سید محمد خاتمی، مهمترین سرمایه اجتماعی را تشکل‌های غیر دولتی از جمله انجمن‌های علمی دانست و خاطرنشان کرد: پیشرفت آینده متکی بر سرمایه اجتماعی است پس از آن مهمترین مساله برای توسعه و پیشرفت کشور، نظام ملی نوآوری است و باید برای ایجاد نظام ملی نوآوری و تقویت آن مراجع ذی‌ربط اقدامی عاجل بعمل آورند.

عارف همچنین بر توجه ویژه شورای عالی برنامه ریزی درخصوص تدوین برنامه‌های جدید آموزشی و یا پیشنهاد و اصلاح برنامه های موجود از سوی انجمن‌ها تاکید کرد.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی در ادامه به مقوله اقتصاد دانش محور پرداخت و گفت: منبع اصلی پیشرفت و توسعه، دانش است و اقتصاد دانش محور و توسعه دانش محور جهت گیری های کلی توسعه و پیشرفت کشور را دنبال می‌کند البته دانشی که به ثروت تبدیل شود در حال حاضر تبدیل علم به ثروت مهمترین وظیفه متولیان امور و مولدان علم در کشور است؛ در عین حال برای ایجاد اقتصاد دانایی محور باید علاوه بر فعال سازی دانشگاه‌ها، انجمن‌های علمی و ساختارهای دانش بنیان و فناوری محور را ایجاد و تقویت کرد.

 

افزودن نظر


کد امنیتی
تصویر جدید

خراسان شمالی


آمار بازدیدکنندگان

3239امروزmod_vvisit_counter
17821دیروزmod_vvisit_counter
3239این هفتهmod_vvisit_counter
32069هفته گذشتهmod_vvisit_counter
32719این ماهmod_vvisit_counter
40074ماه گذشتهmod_vvisit_counter
19402838کل بازدیدهاmod_vvisit_counter

بازدیدکنندگان: 28 مهمان, 3 ربوت حاضر
IP شما: 3.16.69.143
Mozilla 5.0, 
امروز: 16 اردیبهشت 1403